Personeel

Kersen telen vraagt veel handmatige arbeid. Met name voor de oogst en verkoop in het zomerseizoen hebben we behoorlijk wat extra handen nodig. Daarvoor zijn we altijd op zoek naar flexibele en enthousiaste mensen, die de passie voor ons product mee uitdragen.

Het kersenseizoen omvat ongeveer 7 tot 8 weken in de maanden juni en juli met soms een uitloop tot begin augustus. Het oogsten is prettig staand werk onder de plastic overkapping, dus neerslag is geen probleem. En in de zomermaanden zijn de temperaturen tussen de bomen aangenaam.

Naast het oogsten moeten de kersen ook gesorteerd en verpakt worden. Dat gebeurt binnen in de loods. De kersen voor onze klanten aan huis worden rechtstreeks in de winkel verpakt en gewogen.

Bij onze winkel is sinds 2014 een boomgaardterras gerealiseerd, waar klanten terecht kunnen voor koffie, gebak en kleine lunch. Het werk in de keuken vormt een leuke afwisseling met het oogst- en sorteerwerk van de kersen.

    

Voor de oogst van onze producten hebben we al vanaf de beginjaren een enthousiaste en gezellige groep ‘fitte VUT-ters’. Deze groep wordt verder aangevuld door een aantal gemotiveerde Poolse seizoensmedewerkers. Daarnaast werken we bij de verkoop steeds meer met scholieren en studenten uit de regio.

Met name scholieren die hun eindexamen doen, kunnen daarna fulltime bij ons terecht voor een leuke zomerjob.

Mocht je interesse hebben om ons ook te komen helpen met de kersenoogst? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs!